-
Aqua Nor, Trondheim 2017
15-17 augusti 2017 var det dags för världens största mässa inom vattenbruks-teknik, arrangerad av Stiftelsen Nor-Fishing. Urban Seafood var naturligtvis på plats…
Continue reading -
Vad är landbaserad fiskodling?
En snabb, informativ och målande film från The Conservation Fund och Freshwater institute i USA, som beskriver fördelen med RAS (Recirculating Aquaculture Systems) och hur detta är lösningen för produktion…
Continue reading -
Framtidens fiskfoder
För att möta behovet av protein för den ökande mänskliga befolkningen odlas det mer och mer fisk. Men för att det ska…
Continue reading -
Energieffektivisering av svenska vattenbruk
Urban Seafood beviljade statligt projektstöd. En av de utmaningar vi står framför för att göra landbaserad fiskodling konkurrenskraftigt och hållbart, inte bara miljömässigt,…
Continue reading -
Podcast: Om svenskt vattenbruk
Hur står det till med svenskproducerad fisk? Hur ser framtiden ut? Vilka utmaningar finns det med miljö, hållbarhet, teknik och foder? Hör Veronica Andrén, vattenbrukssamordnare på fiskerienheten…
Continue reading -
Jamie Oliver pudlar om hållbar lax
Jamie Oliver har hamnat rejält i blåsväder efter att ha publicerat en bild på facebook föreställande en Isländsk laxodling med orden: ”Vilken vy!! Mitt team på Jamie’s Italian UK har…
Continue reading -
Senegal plundras på sin fisk
Fisken som simmar i vattnet utan för Senegal på Afrikanska västkusten utgör 85% av nationens proteinförsörjning. Det är enkelt att förstå att Senegal…
Continue reading -
Den stora foderutmaningen
Det används årligen 30 miljoner ton vildfångad fisk – för att föda den fisk vi odlar. Något som är fullständigt ohållbart. Lägg där…
Continue reading -
Förbud mot odling i öppna kassar
Ökade algblomningar är resultatet efter att en regnbågsodling i Mjältösundet, Höga kusten etablerade sig där och fick…
Continue reading -
5 000 ton lax ska odlas i Smögen
Smögenlax Aquaculture är ett av de bolag som har intresse att starta landbaserad fiskodling i Sverige. Joel Oresten och hans…
Continue reading
- 1
- 2