Vision och affärsidé

Ett hållbart synsätt vad gäller miljö, hälsa och ekonomi

Vårt mål är att tillgodose människor med hållbart och hälsosamt protein och därmed minska människors miljöpåverkan genom drastiska förändringar i hur vi producerar och konsumerar mat. Detta ska vi uppnå genom att producera, förädla och distribuera hållbara fiskar och skaldjur i direkt anslutning till, och för, stor-Stockholmsområdet.

Urban Seafood är en del av Sustainable Foods Sweden AB. Vi arbetar både med egna projekt likväl som på uppdrag av andra. Vi gör det tillsammans med ett stort nätverk av enskilda experter, företag och myndigheter. Så välkommen att höra av dig om du behöver hjälp eller på annat sätt vill sammarbeta med oss!

Odling

Vi har redan förbrukat våra hav och sjöar. Lösningen är att odla i cirkulära, hållbara vattenbruk - på land. Nära konsumenten.

Förädling

Idag förädlas och paketeras mycket av det vi äter på andra sidan jorden. Vi måste ta ansvar för det lokalt.

Konsumtion

För en fullt hållbar livsmedelskedja behöver vi även ansvara för att maten i första hand distribueras och konsumeras lokalt.

För vår miljö

Fisk & Skaldjur - det resurssmarta proteinet


Fisk är det minst resurskrävande animaliska proteinet att framställa, och därmed miljövänligaste. Fisken flyter i vatten och är kallblodig och behöver inte värma sig själv. På så vis behöver den väldigt lite energi. En fisk simmar i vatten, men dricker det knappt. Jämför t.ex. med en ko som behöver dricka upp mot 100 liter färskvatten - per dag. I relation till sin egen vikt kräver en fisk bara 1/10 av mat jämfört med en ko.

För din hälsa

Fisk & Skaldjur - det hälsosamma proteinet


Fisk anses som det perfekta proteinet. Det motverkar hjärtsjukdomar, är full av livsviktiga aminosyror och fettsyror såsom Omega-3, vilket skiljer sig från allt annat kött.

Dessutom finns det ca 500 olika fisksorter, alla med olika smak och karaktär. På land räknar vi till en handfull. Tänk efter. Ko är ko. Gris är gris. Kyckling är kyckling. Får är får.

Team

Petter Sjöström

Petter Sjöström är Biolog, ekonom och entreprenör. Han drivs att förändring och fokuserar på hållbarhet på riktigt.

Lars Hedström

Lars Hedström är doktor från KTH inom energisystem och startade tillsammans med Petter Sjöström Solkompaniet, Sveriges ledande solcellsföretag. Lars har ett mycket brett nätverk inom hållbarhetssverige.

Henrik Kleist

Henrik har över 20 års erfarenhet från olika ledande roller inom affärsutveckling och marknadskommunikation, både i Sverige och internationellt.