Jamie Oliver pudlar om hållbar lax

Jamie Oliver har hamnat rejält i blåsväder efter att ha publicerat en bild på facebook föreställande en Isländsk laxodling med orden: ”Vilken vy!! Mitt team på Jamie’s Italian UK har det fantastiska jobbet att leta hållbar fisk till min nya restaurang i Reykjavik, Island som öppnar senare i år! Helt underbart!”

Problemet är att ingen odlad lax i kassar i havet är att anse som någonting i närheten av hållbar. Även om den odlingen och det företag som är omnämnt, Arnalax, visst jobbar med att t.ex. minimera användning av kemikalier och antibiotika – så är påverkan vad gäller t.ex. övergödning, rymning och smitta till det vilda – ett så stort problem att kalla det hållbart är väl magstarkt.

Något som många upplyser Jamie om i kommentarsfältet, inte sällan i en väldigt aggressiv ton. Fishing TV ringde istället upp Jamies PR-team och gav dem en lektion i hållbart fiske, vilket glädjande nog togs emot bra och förhoppningsvis ledde till ökad kunskap och spridning av densamma vad gäller de problem som fiskodling i öppna vatten innebär.

Läs hela historien av Fishing TV nedan.

Nyhet uppsnappad på:
http://fishingtv.com/news/jamie-oliver-s-salmon-slip-up

Kommentarer är stängt.